ДТЕК Ахметова має намір реструктуризувати борги по єврооблігаціям та банківським кредитам

ДТЕК Ахметова має намір реструктуризувати борги по єврооблігаціям та банківським кредитам

В компанії зазначають, що ці заходи приймаються на тлі безпрецедентного погіршення стану фінансових ринків і обвалу цін на сировинні товари

ДТЕК Ахметова має намір реструктуризувати борги по єврооблігаціям та банківським кредитам
фото dtek.com/

Група DTEK Energy знаходиться в процесі розробки пропозицій для кредиторів щодо зупинки виплат і реструктуризації боргу.

 Як зазначається у повідомленні на сайті Лондонської фондової біржі RNS, мова йде про цінні папери, випущені компанією (до 2024 року) і деякої банківської заборгованості.

«В умовах зростаючої стурбованості у зв'язку з пандемією COVID-19, безпрецедентним погіршенням стану фінансових ринків і обвалом цін на сировинні товари, а також їх сукупним впливом на фінансовий стан і операції групи, DTEK Energy знаходиться в процесі розробки пропозиції про реструктуризацію заборгованості та реструктуризації заборгованості.щодо своїх 10,75% облігацій з пріоритетним погашенням з терміном погашення до 2024 року і певної банківської заборгованості, і планує в належний час поділитися пропозицією з банківськими кредиторами. Отже, процентний купон, що підлягає виплаті за облігаціями 1 квітня 2020 року, не буде виплачений 1 квітня 2020 року, а відсотки по заборгованості банку не будуть виплачені 31 березня 2020 року, а будуть виплачені відповідно до умов пропозиції», – йдеться у повідомленні.

DTEK Energy просить інвестиційне співтовариство підтримати компанію в прийнятті цього важкого рішення.

«25 березня уряд України ввів надзвичайну ситуацію в Україні та стан карантину до 24 квітня 2020 року. Це означає, що ДТЕК Енерджі повинна вжити всіх необхідних заходів для максимізації концентрації ресурсів, щоб забезпечити максимальну підтримку держави і надійне енергопостачання в Україні », – зазначив Дмитро Сахарук, генеральний директор DTEK Energy.

Нагадаємо: енергохолдинг Ахметова виводить в простій низку шахт у зв’язку з системною кризою в енергетичній галузі України.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло