Важливо Волинь Новини

Якщо піде за сценарієм Італії, матимемо тисячу тяжких хворих на Волині, – очільник обласної лікарні

В.о. директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар прогнозує, що на Волині може бути близько 1050 хворих середньої важкості та важких, якщо ситуація розвиватиметься за сценарієм Італії. Якщо ж за приклад взяти регіон Ломбардія, то хворих може бути в десятки разів більше.

Про це він розповів у п’ятницю, 27 березня, під час брифінгу, – повідомляє Перший..

“Я брав статистику в Італії і переносив її на населення Волинської області. Якщо все піде так само, то матимемо 1000-1050 хворих, які потребуватимуть госпіталізації. Це хворі з середніми та важкими пневмоніями. З них 5 відсотків потребуватиме штучної вентиляції легень. У нас наразі є 200 апаратів, тобто з запасом. Якщо ж взяти приклад регіону Ломбардія, то хворих і летальних випадків може бути в десятки разів більше”, – сказав Олександр Дудар.

З його слів, загалом в області для хворих на коронавірус готують понад 5 тисяч ліжок. Це, за умови, що хворі з легкими симптомами перебуватимуть вдома на самоізоляції.

“Ніхто не може прогнозувати, як швидко ситуація розвиватиметься. Італійці помились, бо ввели карантин, коли вже не вистачало апаратів для вентиляції легень. У нас, на щастя, це вчасно зробили. Можливо, навіть жорсткіше варто було б. Бо карантин і самоізоляція – це набагато дешевше, ніж лікування багатьох хворих”, – додав очільник обласної клінічної лікарні.

Leave a Comment