• Головна
  • United for health: на Львівщині проведуть 10 000 експрес-тестів на COVID-19
17:07, 28 березня 2020 р.
Надійне джерело

United for health: на Львівщині проведуть 10 000 експрес-тестів на COVID-19

З наступного тижня на Львівщині планують запустити кампанію з масового тестування населення Львова та області на COVID-19. Львівський ІТ Кластер планує під час першого етапу перевірити 10 000 людей методом експрес-тестів. Після цього кампанія масового тестування перейде на постійний режим роботи. 

Як повідомили на сайті компанії, у рамках благодійного проєкту United for health ІТ-спільнота міста вирішила допомогти Львову та області у боротьбі з поширенням COVID-19. За кілька днів зібрали 3 000 000 гривень на закупівлю експрес-тестів. Перша партія містить 20 000 штук.

Перші тестування пропонуватимуть пройти тим мешканцям Львова та області, які нещодавно повернулися з-за кордону та мають/мали симптоми ГРВІ, а також тим, які контактували з хворими раніше і за симптомами також підпадають під процедуру експрес-тестування. Тестування для всіх буде безкоштовним і проводитиметься виїзними пересувними лабораторіями.

Медичні бригади складатимуться з лікаря, медсестри, поліцейського та водія. Весь процес тестування буде відбуватися за протоколами МОЗ, а також кращими практиками Південної Кореї та Німеччини. Усі дані про тести та їх результати будуть занесені лабораторіями у відповідні бази даних, які будуть ретельно аналізуватись, а після проведення великої кількості тестів (10 - 20 тис.), буде змога навіть робити прогнози щодо завантаженості тих чи інших медзакладів. Також буде можливість виділити окремі геолокації швидкого поширення вірусу, на які потрібно буде звернути особливу увагу.

Читайте також: Коронавiрус в Українi: хронiки карантину/надзвичайної ситуації у Львові та області

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...