Важливо Волинь Новини

Лікарів достатньо, медсестер ще шукаємо, – очільник Волинської обллікарні про лікування коронавірусу

Лікарів достатньо, медсестер ще шукаємо, – очільник Волинської обллікарні про лікування коронавірусу В.о.директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар розповів, що в лікарні набирають персонал для роботи з хворими на коронавірус. Поки не вистачає медсестер.

Про це він розповів під час брифінгу у п’ятницю, 27 березня, – повідомляє Перший.

Нагадаємо, для хворих з тяжкими наслідками коронавірусу готують другий корпус Волинської обласної клінічної лікарні, що у селі Тарасове.

Зі слів Олександра Дударя, наразі готові до прийому пацієнтів два з п’яти відділень. Решту обіцяють підготувати до кінця наступного тижня.

“З лікарями все добре, їх вистачає, з медсестрами поки є питання, але ми знайдемо персонал”, – запевнив Олександр Дудар. В

Він сказав, що персонал набирають добровільно. Ті, хто вже зголосились, проходять навчання по дезінфекції і правильному використанню спецодягу. Зі слів медика, інфекціоністів та епідеміологів у штаті обласної лікарні нема.

“Але вони і непотрібні. Ускладнення коронавірусу – це пневмонії та дистрес-синдром. Їх лікують реаніматологи та пульмонологи, а таких фахівців у нас достатньо”, – сказав Олександр Дудар

Leave a Comment