UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кількість загиблих від коронавірусу в Італії перевалила за 10 тисяч

У зв'язку з пандемією коронавірусу в Італії вже померли понад 10 тисяч людей
 

Кількість загиблих від коронавірусу в Іт…
Фото: ЕРА

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на дані Департаменту цивільного захисту Італії.

Зазначається, що минулу добу в країні померли ще 889 людей, в результаті загальна кількість загиблих сягнула 10 023. Cьогоднішній показник загиблих трохи нижчий від рекордного вчорашнього, коли було зафіксовано майже 1000 смертей за добу.

Найбільша кількість загиблих за останні 24 години припадає на найбільш уражений регіон Ломбардію: 542. Саме в Ломбардії зафіксовано найбільше померлих від початку епідемії – 5 944.

Загалом станом на 28 березня в Італії 92 472 людини захворіли на вірус Sars-CoV-2  - зростання за останню добу склало 5 974.

Від вірусу вилікувались трохи більше, ніж померли: 12 384 людини, при чому за останню добу – 1 434. Це найвищий приріст, зафіксований з початку епідемії. Вчора приріст тих, хто вилікувався, склав 589.

Не враховуючи загиблих і тих, хто вилікувався, в Італії сьогодні понад 70 тисяч людей з підтвердженим вірусом.

Уряд Італії розглядає можливість продовження карантину всієї країни на два тижні до 18 квітня, послабивши при цьому обмеження на промислову діяльність.

За останніми даними, в Україні коронавірус полонив 311 осіб. Окрім цього, восьмеро осіб, у яких діагностували смертельний коронавірус, померли

Довідка: Вперше невідома раніше пневмонія була діагностована 12 грудня минулого року в китайському місті Ухань.

За інформацією китайських вчених, людина могла заразитися на коронавірус від змій. Ймовірно, це сталося через те, що на ринку морепродуктів в Ухані торгували не тільки рибою, але і зміями. Також дослідники повідомили, що ген коронавірусу є гібридом вірусу змії і кажанів. Вони додають, що спочатку кажани заразили коронавірусом змій, а вже від них недуга передалася людині.

11 березня ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу на планеті.

11 березня в Україні на три тижні ввели карантин через коронавірус.

25 березня Кабінет міністрів України запровадив по всій території України режим надзвичайної ситуації терміном на 30 днів – до 24 квітня включно.

Читайте також: Україна в ізоляції до 24 квітня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme