В МЗС розповіли, з яких країн можна дістатися до України автомобілем

Фото с сайта unn.com.ua

У Міністерстві закордонних справ України розповіли, як і з яких країн можна дістатися території нашої держави автомобілем.

Про це йдеться на сторінці у Facebook “Коронавірус у світі – оперативно від МЗС України”, інформує UATV.

Так, станом на сьогодні, 28 березня, з Німеччини, Австрії і Чехії можна добратися до України транзитним коридором через Австрію та Угорщину. Проте варто врахувати наступне:

  • Транзит з Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург з 17:00 до 01:00.
  • Рух територією Австрії можливий лише через трасу А1, яка відкрита з 17:00 до 01:00.
  • Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину і проїхати територію Австрії транзитом без зупинок аж до кордону з Угорщиною.
  • До Угорщини можна в’їхати через пункт пропуск Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00, а в’їзд до України можна здійснити через пункт пропуску Чоп-Захонь.

Дістатися України з Білорусі, РФ, Молдови, Словаччини, Румунії і Польщі можна через КПП, які на інтерактивній карті Нової митниці позначені зеленим.

З Литви і Латвії можна здійснити транзит тільки через територію Білорусі.

З Сербії транзит можливий через Румунію. Проте посольство України в Румунії повинне обов’язково наперед повідомити Міністерство закордонних справ Румунії офіційною нотою з переліком осіб, які планують здійснити транзит.

“Закликаємо суворо дотримуватися усіх запобіжних заходів, зокрема режиму самоізоляції після прибуття в Україну. Якщо у вас є можливість залишитися у країні вашого теперішнього перебування, будь ласка, зважте усі ризики. Ваша відповідальна поведінка може зберегти ваше здоров’я і життя людей, що навколо”, – зазначили в МЗС України.

Також у відомстві зазначили, що через поширення коронавірусу ситуація змінюється дуже динамічно. Тому, плануючи поїздку, варто встановити зв’язок з відповідним консульством України. Також необхідно стежити за оновленнями на інтерактивній карті Держмитслужби.

Читайте також: Для українців за кордоном діятиме програма “Захист”, – МЗС

Прямой эфир