Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Через «гуманітарні потреби» штаб ООС дозволив 120 громадянам перетнути лінію зіткнення — бойовики не пропускали

Командування операції Об’єднаних сил з дня заборони перетину лінії зіткнення — 22 березня — через «гуманітарні потреби» дозволило проїхати або пройти 120 громадянам.

Про це повідомляє пресслужба штабу.

«Командування об’єднаних сил з розумінням ставиться до забезпечення критичних гуманітарних потреб громадян та в разі виникнення важливих життєвих обставин надає дозвіл на перетин лінії розмежування», — йдеться у повідомленні.

Здебільшого, підставами для пропуску громадян були важкі хвороби батьків, смерть рідних та необхідність возз’єднання сімей.

Водночас, як уточнюють у штабі, бойовики вважали, що такі обставини не є вагомими та не пропускали людей до місць слідування.

«Так, днями на КПВВ «Станиця Луганська» окупанти «розвернули» 7 осіб, які мали документально підтверджені надзвичайні обставини для перетину лінії розмежування. Серед них були сім’ї із малолітніми дітьми, вагітна жінка та важкохворі літні люди», — зазначили в ООС.

Командування Об'єднаних сил також рекомендує громадянам утриматися від поїздок через лінію зіткнення без нагальної потреби.

Нагадаємо, 15 березня штаб операції Об’єднаних сил оголосив, що на два тижні  закриває пункти пропуску  на Донбасі.

Бойовики  також заборонили в'їзд  до підконтрольної їм території Донеччини та Луганщини.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте! Підтримайте нас на Спільнокошті! Підтримайте незалежну журналістику!

У світі вже  понад 600 тисяч  людей з коронавірусом.

За офіційними даними МОЗ, станом на вечір 28 березня в Україні зафіксували 356 випадків  зараження коронавірусом, з них 9 — летальні. Водночас 5 пацієнтів одужали (4 дорослих і 1 дитина).

Ви можете робити разом з нами якісний контент і показати, що відбувається у різних регіонах України в умовах карантину. Знімайте відео з ваших міст, розповідайте, як переносите ізоляцію, чи є в аптеках маски, як ходить громадський транспорт — і надсилайте на адресу [email protected] з темою «Марафон». Ми покажемо ваші матеріали у прямому ефірі марафону «Хроніки коронавірусу», який випускаємо щодня о 8:00 та о 18:00.