Названо держави, з яких можна в'їхати на авто в Україну

Названо держави, з яких можна в'їхати на авто в Україну
Громадяни України можуть потрапити на батьківщину тільки автомобілем і через певні пункти пропуску

У МЗС пояснили, як і з яких країн можна повернутися до України автівкою

У Міністерстві закордонних справ пояснили українцям, із яких країн можна дістатися до України автомобілем.

Відповідна інформація оприлюднена на Facebook-сторінці МЗС, присвяченій ситуації з коронавірусом.

Так, із 28 березня українці можуть повернутися додому тільки автомобілем або пішки. Державний кордон України закритий для авіасполучення, залізничного та автобусного сполучення.

Згідно з даними МЗС, станом на 28 березня автомобілем можна дістатися в Україну:

1. З Німеччини, Австрії, Чехії по транзитному коридору через Австрію та Угорщину:

транзит з Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург (він працює з 17:00 до 01:00);

рух територією Австрії можливий з 17:00 до 01:00;

перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину і проїхати територією Австрії транзитом, без зупинок, до кордону з Угорщиною;

в Угорщину можна в’їхати через пункт пропуску Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00. В’їзд до України через пункт пропуску Чоп-Захонь.

2. З Білорусі, Росії, Молдови, Словаччини, Румунії, Польщі – через КПП, які позначені зеленим на інтерактивній карті Державної митної служби: http://www.customs.gov.ua/?p=533

3. З Литви та Латвії транзит можливий тільки через Білорусь.

4. З Сербії можливий транзит через Румунію. Для цього посольство України в Румунії має завчасно повідомити румунське МЗС офіційною нотою з переліком осіб, які планують здійснити транзит.

«Через поширення коронавірусу ситуація змінюється дуже динамічно. Тому радимо при плануванні поїздки встановити зв’язок з відповідним консульством України», – наголошують у міністерстві.

У МЗС також радять українцям стежити за оновленнями на інтерактивній карті Державної митної служби: http://www.customs.gov.ua/?p=533.

«Закликаємо суворо дотримуватися усіх запобіжних заходів, зокрема режиму самоізоляції після прибуття в Україну. Якщо у вас є можливість залишитися у країні вашого теперішнього перебування, будь ласка, зважте усі ризики. Ваша відповідальна поведінка може зберегти ваше здоров’я і життя людей, що навколо», – відзначили в МЗС.

Як повідомлялося, Україна з суботи, 28 березня, повністю закрила кордон для регулярного сполучення, проте на приватному автомобілі або пішки його можна буде перетинати. Для тих людей, які приходять до пункту пропуску пішки, організовують автобуси.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив про тотальне закриття українських кордонів з 27 березня.

Президент додав, що про українців, які залишилися за кордоном, подбають дипломати. «До кінця п'ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено усі пасажирські перевезення. Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутися до України. Більшість зробила це самостійно. Інших - а це понад 80 тисяч - ми повернули додому літаками, потягами та автобусами... Ми опинились перед важким вибором між громадянами та безпекою 40 млн громадян всередині країни... Про тих, хто не зможе повернутися у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громадяни за кордоном. Про жодного українця, який залишився за кордоном, ніхто не забуде», - заявив Зеленський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: