Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В Україні пацієнтів із легкою формою коронавірусу не будуть госпіталізувати — головний санлікар

Міністерство охорони здоров'я впроваджує принцип «клінічного сортування». Це означає, що пацієнтів із легкою формою COVID—19 не будуть госпіталізувати.

Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За словами санлікаря, відсьогодні починає працювати новий стандарт медичної допомоги на коронавірусну хворобу.

«Ми передбачаємо впровадження клінічного сортування. Госпіталізувати до лікарень повинні хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом медиків», — зазначив Ляшко.

Для цього МОЗ рекомендує посилити центри первинної медико-санітарної допомоги, долучити фахівців інших спеціальностей.

«Адже саме медик може прийняти рішення щодо критеріїв госпіталізації й вирішити необхідність перебування хворого в стаціонарі або продовжити лікування вдома», — наголосив санлікар.

За останніми даними МОЗ, станом на ранок 29 березня в Україні зафіксували  418 випадків коронавірусу. З них 9 — летальні. Водночас 5 пацієнтів одужали — 4 дорослих і 1 дитина.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте!  Підтримайте нас на Спільнокошті ! Підтримайте незалежну журналістику!

Ви можете робити разом з нами якісний контент і показати, що відбувається у різних регіонах України в умовах карантину. Знімайте відео з ваших міст, розповідайте, як переносите ізоляцію, чи є в аптеках маски, як ходить громадський транспорт — і надсилайте на адресу [email protected] з темою «Марафон». Ми покажемо ваші матеріали у прямому ефірі марафону «Хроніки коронавірусу», який випускаємо щодня о 8:00 та о 18:00.