Поширення коронавірусу: Зеленський провів нараду з урядом

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський зібрав на нараду представників Кабміну та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомляє UATV із посиланням на сайт глави держави.

Нарада проводилася за допомогою засобів зв’язку. У ній взяли участь очільники та представники уряду, правоохоронних органів, Генерального штабу, РНБО.

На нараді обговорили нинішню ситуацію з COVID-19 в Україні та світі й заходи, яких вживає наша держава для запобігання поширенню коронавірусу.

“Уже другий літак привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. У виробників шалені черги по речі, необхідні для подолання інфекції. Але для українського уряду вони роблять пріоритет, завдяки чому нам не потрібно чекати на закупівлі тижнями. Наступного тижня ми очікуємо прибуття ще кількох літаків”, – сказав Зеленський.

Також на нараді обговорили готовність закладів охорони здоров’я до прийняття хворих на коронавірус та облаштування нових об’єктів для обсервації тих, у кого може бути підозра на хворобу.

Зеленський наголосив на необхідності забезпечення населення засобами дезінфекції та захисту.

Додатково під час наради обговорили зміни до бюджету, адже в умовах антикризових заходів деяке фінансування потрібно буде перенаправити на запобігання поширенню інфекції коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні станом на 10:00 неділі, 29 березня, кількість виявлених випадків захворювання на коронавірус зросла до 418. За добу було зафіксовано 109 нових випадків.

Прямой эфир