$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+8° Київ +6° Варшава +15° Вашингтон

Главу ОП Єрмака звинуватили у торгівлі державними посадами

Ілона Завальнюк 29 Березня 2020 16:32
Главу ОП Єрмака звинуватили у торгівлі державними посадами

Народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос звинуватив главу Офісу президента Андрія Єрмака у торгівлі державними посадами через свого брата Дениса. Лерос оприлюднив відповідні відеодокази. Керівник ОП Єрмак у відповідь заявив, що готує заяву до СБУ та ДБР щодо публікації Лероса .

«Відеодокази, як Єрмак через свого брата «барижить» державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонку, ну і звичайно заробіток на державі», - зазначив нардеп у соцмережах.

Записи датовані 20 серпня, 16 і 23 вересня, 3 жовтня 2019 року. У бесідах за участю чоловіка, схожого на брата Єрмака, йдеться про посади на Київській митниці, у Мінінфраструктури, «Укрзалізниці», а також підіймається питання сум.

На одному з відео, нібито Денис Єрмак спілкується з претендентом на посаду заступника міністра інфраструктури. Останній каже, що має намір курирувати «УЗ».

На другому записі чоловік повідомляє людині, схожій на Дениса Єрмака, що «гарна дівчинка» «хоче очолити або ТРК «Україна» або Національний комплекс« Експоцентр України», це все ДУС». На це нібито брат глави ОП відповідає, що її «перекинуть на людей», якщо «дівчинка красива і «у темі». «Тільки ми цим займатися не будемо, а перекинемо її на людей», - сказав чоловік, схожий на брата Єрмака.

На наступному відео нібито Денис Єрмак проводить співбесіду з кандидатом на пост у Київській митниці. Співрозмовник просить претендента розповісти про його досвід роботи.

У ще одному записі фігурує сума у 45 мільйонів, але невідомо, про що саме йде мова. Один із учасників розмови говорить про «Світовий банк», а другий «вже знає, які авіакомпанії літатимуть».



Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що подасть заяви до СБУ і ДБР через поширення резонансних відео за участю нібито його брата Дениса Єрмака. Єрмак сподівається, що слідство виявить, чи достовірні записи, а також «хто і за чиїм замовленням це робив, як ці записи виявилися у нардепа Гео Лероса».



Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив з посади свого позаштатного радника нардепа Гео Лероса після того, як той розкритикував дії Єрмака і Сивохи.

Лерос в резонансному інтерв'ю заявив, що підписання Андрієм Єрмаком протоколу про створення Консультативної ради з «представниками Донбасу» загрожує юридичним визнанням суб'єктності ОРДЛО.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак підтвердив, що в Мінську розглядається питання створення консультативної ради, до якої увійдуть представники ОРДЛО. За словами Єрмака, у разі створення, рада працюватиме при політичній підгрупі, а ії створення нібито не означає визнання ОРДЛО