Президент провів нараду з урядом щодо коронавірусу / president.gov.ua

Сьогодні президент Володимир Зеленський зібрав на чергову нараду представників Кабінету міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Як повідомила прес-служба Офісу президента України, нарада проводилася за допомогою засобів зв’язку.

Читайте такожРазумков прокоментував ситуацію із захворюванням депутатів коронавірусом

Відео дня

У ній взяли участь очільники та представники уряду, правоохоронних органів, Генерального штабу, Ради національної безпеки і оборони.

На нараді обговорили нинішню ситуацію з COVID-19 в Україні та світі й заходи, яких вживає наша держава для запобігання поширенню коронавірусу.

«Уже другий літак привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. У виробників шалені черги по речі, необхідні для подолання інфекції. Але для українського уряду вони роблять пріоритет, завдяки чому нам не потрібно чекати на закупівлі тижнями. Наступного тижня ми очікуємо прибуття ще кількох літаків», - сказав Зеленський.

Обговорили також готовність закладів охорони здоров’я до прийняття хворих на COVID-19 та облаштування нових об’єктів для обсервації тих, у кого може бути підозра на хворобу.

«Додатково обговорили зміни до бюджету, адже в умовах антикризових заходів деяке фінансування потрібно буде перенаправити на запобігання поширенню інфекції коронавірусу», - зазначили в ОПУ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 березня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд завершив попередню роботу над змінами до державного бюджету.

Він наголосив, що у проекті збережено видатки на сфери інфраструктури, культури і освіти.

Видатки Стабілізаційного фонду будуть спрямовані на додаткові виплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо задіяні в боротьбі з коронавірусною хворобою; грошову допомогу пенсіонерам; виплати українцям, які через поширення хвороби та протиепідемічні заходи втратили роботу; надання фінансової допомоги вітчизняному бізнесу.

Також Шмигаль повідомив, що уряд пропонує на 30% зменшити розмір оплати праці керівникам та членам наглядових рад держпідприємств і вдвічі знизити заробітну плату чиновникам, які отримують понад 10 мінімальних зарплат (на сьогодні - 47 тис. грн).

Читайте також: