Стрічка новин

Єдині, кому категорично не можна зменшувати зарплати – це медики і військові – Геращенко

Єдині, кому категорично не можна зменшувати зарплати – це медики і військові – Геращенко

На позачергове засідання Верховної Ради, яке орієнтовно відбудеться завтра, планується до розгляду 11 питань порядку денного.

Про це з наради керівництва ВР, лідерів парламентських фракцій з прем‘єром та економічним блоком уряду повідомила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко, передає пресслужба партії “ЄС”.

“В порядок денний планують винести 11 питань: напрацьовані депутатами законопроєкти щодо боротьби з коронавірусом і підтримку медиків (тут варто відзначити конструктивну позицію всіх парламентських фракцій. Більшість пропозицій “Європейської Солідарності” тут враховано). Також в порядку денному пакет законів для отримання кредиту МВФ про ринок землі і банки. Щодо землі, то на рік відтерміновується його введення, вилучається дерибан державних 10 млн га землі, залишається право селянам і фермерам продавати свої паї і землю. По суті, це і є пропозиції “Європейської Солідарності”, на яких ми відразу наполягали”, – нагадала Геращенко.

“В законі про банки ми стоїмо на позиції: вилучити норми про виплати компенсацій колишнім власникам ПриватБанку”, – окремо підкреслила Геращенко.

Вона повідомила, що на розгляд можуть винести зміни до регламенту щодо роботи комітетів, кадрові питання, зміни до Кримінального Кодексу задля боротьби з необґрунтованим підвищенням цін на продукти і вивезенням медичних товарів.

“Найбільший скандал – зміни до бюджету. Ми категорично не погоджуємося з драконівським знищенням фінансування освіти, культури, децентралізації. Натомість залишаються захмарні зарплати членам наглядових рад (до 400-500 тис дехто) і весь бюджет МВС. Позиція “Європейської Солідарності” наступна – на період коронавірусу мають бути встановлені граничні зарплати всім – і чиновникам, і членам наглядових рад. Єдині, кому категорично не можна зменшити зарплати – це медики і військові. З Петром Порошенком відстоюємо наші принципові позиції. Боремося”, – наголосила співголова фракції “Європейська Солідарність”.

Нагадаємо, прем’єрміністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів завершив підготовку змін до Держбюджету-2020, у новій редакції законопроєкту урядовці зберегли витрати на інфраструктуру, освіту та культуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ” ПРОПОНУЄТЕ ВИДІЛИТИ НА БОРОТЬБУ З КОРОНАВІРУСОМ 10,5 МЛРД ГРН: НА ЩО МАЮТЬ ПІТИ КОШТИ

Нагадаємо, “Європейська Солідарність” закликає владу не вводити надзвичайний стан, тому що такі кроки не принесуть користі у протидії поширенню коронавірусу, але нанесуть ще більший удар по економіці і призведуть до порушення прав і свобод громадян.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.