Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

«Ми не думали про ізоляцію всіх медиків, бо не було б кому допомагати»: лікар з Монастириськ про першу хвору медсестру

Медик Монастириської районної лікарні на Тернопільщині Віталій Тріщук розповів, чому після того, як коронавірус виявили у медсестри, не ізолювали всіх медиків.

Про це він розповів в ефірі hromadske.

Першим медиком, який захворів на Тернопільщині, була медсестра з приймального відділення.

«Не знаю, як вона інфікувалась. Лежала у нас в реанімації, була важка, під штучною вентиляцією легень. За нашими алгоритмами, спочатку потрібно було виключати грип А і В. У неї був лабораторно підтверджений грип А. Приїжджали інфекціоністи та обстежували її на коронавірус. У неї дійсно був підтверджений випадок коронавірусної інфекції», — зазначив Тріщук.

Він розповів, що спочатку у медиків не було засобів захисту: комбінезонів, захисних екранів та респіраторів, а маски були зі старих запасів чи від волонтерів.

«Якби ми ізолювали всіх медиків, які контактували, не було б кому надавати їй допомогу. Ми не думали про те, щоб ізолювати всіх медиків, ми думали про те, як врятувати людину, надати їй допомогу», — наголосив лікар.

Тріщук додав, що на коронавірус обстежили й медиків, які були контактними особами. За його словами, частина медиків інфікувалася від медсестри, а інша частина — від заражених із сіл Швейків і Ковалівка.

«Мені здається, ми майже всіх медиків уже обстежили», — сказав Тріщук.

Нагадаємо, за останніми даними, у Тернопільській області зафіксували 106 випадків інфікування, серед них 32 медиків.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте!  Підтримайте нас на Спільнокошті ! Підтримайте незалежну журналістику!

За останніми офіційними даними МОЗ, коронавірусом в Україні заразилися 804 людини, з них 20 померли, а 13 одужали.