Монах викликав швидку ще 22 березня, але виклик проігнорували – УПЦ (МП)

36251 0

Ми у соцмережах:

Монах викликав швидку ще 22 березня, але виклик проігнорували – УПЦ (МП)

В УПЦ (МП) прокоментували випадок захворювання на коронавірус монаха Калістрата (Христюка) з церкви у Верхові. Кажуть, мав контакт із братом, який повернувся з Мілана. А про поганий стан здоров’я повідомив медикам ще 22 березня, але ті не відреагували вчасно.

 «1 квітня 2020 року стало відомо про те, що ієромонаху Калістрату (Христюку) поставили діагноз COVID-19. Чернець звернувся до сімейного лікаря за допомогою, тому що почувався погано, мав високу температуру, кашель та нежить. Після огляду медиком він своїм авто поїхав у лікарню, де зробили експрес-тест, який і показав наявність коронавірусу.

Родичі розповідають, що на швидку допомогу телефонували ще 22 березня, бо вже тоді чернець нездужав, одна виклик лікарі проігнорували», - йдеться в заяві УПЦ (МП).

У Свято-Троїцькому жіночому монастирі, який, як стверджують в УПЦ (МП), монах покинув ще 22 березня, зараз проводять дезінфекцію.

Зараз у священнослужителя діагностують тяжкий перебіг пневмонії. Його контакти встановлюють санепідеміологи та органи місцевого самоврядування.

«Мав також тісний контакт хворий на коровірус чернець із своїм братом, що повернувся з Мілана, однак ознак захворювання в родині поки не виявлено», - додали в заяві.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також