Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В Офісі президента прокоментували відеозаписи, на яких фігурує брат керівника ОП Єрмака

В Офісі президента вказали, що ситуація з оприлюдненими записами, на яких фігурує брат очільника ОП Андрія Єрмака Денис, продемонструвала, скільки людей звикли до афер, коли вирішувати державні справи можна за хабарі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Там вказали, що розмови на оприлюднених плівках не мають стосунку до реального життя, ніхто з названих людей не був призначений на посади, які обговорювалися. Однак зазначили, що усі факти мають бути перевірені — так само, як і джерела появи плівок і те, хто та з якою метою замовляв стеження.

«Служба безпеки України проводить допити обох сторін: і брата очільника Офісу президента, і народного депутата (Гео Лероса — ред.), котрий виклав отримані плівки в публічну площину. НАБУ відкрило справу за заявою народного депутата, ДБР — за заявою керівника ОП», — йдеться у повідомленні.

В ОП уточнили, що чекають офіційних результатів розслідування.

«Ніхто не уникне покарання за протиправні дії, однак і звинувачувати будь-яку зі сторін до офіційних результатів розслідування було б необачно. Всі ми розуміємо, що подібні скандали мають кінцевого бенефіціара. Знайти правду та встановити справедливість — головне», — додали у Зеленського.

Нагадаємо, 29 березня народний депутат Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких  брат голови Офісу президента Андрія Єрмака проводить переговори  про працевлаштування на певні посади в органах влади.

У відповідь на це Андрій Єрмак повідомив, що подасть заяви до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.

Відтак правоохоронці відкрили низку кримінальних проваджень, але лише  одне з них стосується саме змісту оприлюднених відео  — цю справу порушила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Решта лише  пов'язані з самим фактом  публікації компромату на главу ОП.

Сам глава ОП Єрмак заявив, що депутат Лерос  є «інструментом, який використовують люди, що борються не тільки зі мною, вони борються з українською владою і командою президента». Водночас сам зміст оприлюднених відео Єрмак не прокоментував, попри запитання журналістів.

Брат глави ОП Денис Єрмак визнав, що  на оприлюднених відео саме він.