У Польщі вперше виростили рожеві томати зі світлодіодним досвічуванням

03.04.2020, Служба новин ІАС "Аграрії разом"
У Польщі вперше виростили рожеві томати зі світлодіодним досвічуванням Рис.2
У Польщі вперше виростили рожеві томати зі світлодіодним досвічуванням Рис.3
У Польщі вперше виростили рожеві томати зі світлодіодним досвічуванням Рис.4

Компанія Signify вперше в Польщі встановила світлодіодні лампи в оранжереї рожевого томата Tomimaru muchoo. Це інноваційне повністю світлодіодне рішення було реалізовано на плантації площею 2 га, що належить тепличному комплексу Łukasz Budyta, яка була оснащена модулями світлодіодного підсвічування Philips GreenPower і модулями світлодіодного підсвічування Philips GreenPower.

"Світлодіодне освітлення Philips GreenPower-це інноваційний підхід до цілорічного вирощування овочів і фруктів в теплицях. Ми постійно стежимо за тенденціями і прагнемо задовольнити вимоги наших ділових партнерів, і наша технологія вирощування світла з використанням світлодіодів в теплицях повністю відповідає екологічному підходу сучасних ферм", - говорить Мачей Крол, Horti LED C & EE Business.,- експерт з розвитку, Signify.

Запропоноване рішення забезпечує інтенсивність світла 140 мкмоль/с /м2 від модулів верхнього освітлення та 60 мкмоль/с/м2 від модулів підсвічування всередині рослин, що дозволяє проводити інтенсивне та енергоефективне – а отже екологічно чисте –  вирощування взимку.

«При проектуванні освітлення теплиці ми хотіли мінімізувати встановлену потужність енергосистеми, зберігаючи при цьому необхідний рівень освітлення, необхідний для рослин. Світлодіодне освітлення є найменш енергоємним і в той же час - що не менш важливо для нас - найбільш екологічно чистим рішенням», - говорить Лукаш Будита, власник тепличного комплексу«Łukasz Budyta».

Випробування такої системи освітлення провели у 2015-2017 роках у мікротеплицях Варшавського університету наук про життя (SGGW).

У тепличному комплексі Лукаша Будити спробували повторити результати у промислових масштабах.

Перші рожеві помідори, вирощені з використанням світлодіодних світильників купити можна вже в цьому сезоні.

Також читайте:

 

Джерело: 
www.hortidaily.com.
Читайте більше новин з розділів: 
Технології Технології (Ексклюзив) Усі новини
Дізнавайтесь першими найсвіжіші агрономічні новини України та світу на нашій сторінці в Facebook, Twitter Telegram.

Коментарі та відгуки