Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В ОП розповіли, хто оплатив поїздку Зеленського в Оман

В Офісі президента заявили, що поїздка Володимира Зеленського в Оман була приватною, але «через багаторічну відсутність візитів найвищого рівня між Україною та Оманом» глава держави вирішив провести зустрічі з місцевими чиновниками. Оплатила візит дружина глави держави.

Про це йдеться у відповіді ОП на запит «Української правди».

Так, поїздка Зеленського до Оману у січні 2020-го була приватною, переліт і проживання оплатила дружина президента.

Також в ОП пояснили, чому тоді Зеленський проводив зустрічі з оманськими міністрами.

«Враховуючи відсутність візитів найвищого рівня між Україною та Султанатом Оман з дати встановлення дипломатичних відносин (19 травня 1992 року), президент України використав відвідання Султанату для встановлення контактів з його керівництвом, координації взаємних кроків з метою зміцнення дипломатичних відносин між країнами, активізації двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва», — йдеться у відповіді.

Нагадаємо, на початку січня в ЗМІ з'явилась інформація, що Зеленський разом із дружиною поїхав на відпочинок в Оман. Однак в Офісі президента тоді заявили, що глава держави поїхав за власні кошти, але у нього там відбудуться важливі зустрічі.

Зокрема Зеленський обговорив торговельно-економічну співпрацю обох країн з оманським міністром.

Однак в ніч на 8 січня в Ірані впав пасажирський літак української компанії МАУ. Згодом стало відомо, що він був збитий.

Після падіння літака, зранку 8 січня, Зеленський оголосив, що терміново перериває поїздку в Оман і повертається в Київ. Однак нарада під головуванням президента, присвячена падінню літака, відбулась лише вночі 9 січня.

Згодом програма «Схеми» опублікувала сюжет, в якому стверджують, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев приїжджав до міста Маскат в Омані, коли там перебував Зеленський.

В ОП та Кремлі заявили, що Зеленський не зустрічався з російським чиновником в Омані.