Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Запас на випадок кризи: банкам рекомендували не виплачувати дивідендів до жовтня

Національний банк України надіслав комерційним банкам листи з рекомендаціями утриматися від виплати дивідендів за підсумками 2019 року щонайменше до жовтня 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

НБУ зазначає, що наразі економіка України та світу входить у кризу, тому банки повинні бути готовими та фінансово стійкими, мати додаткові ресурси для ймовірного «поглинання» збитків.

«Сьогодні українські банки є достатньо капіталізованими та ліквідними. Вони готові підтримати українську економіку в цей кризовий час. Тому ми сподіваємося, що менеджмент та акціонери фінансових установ долучаться до колективних зусиль з протидії поширенню пандемії COVID-19 та тимчасово утримаються від розподілу прибутків», — повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова.

У Нацбанку зазначають, що аналогічні рекомендації банкам у Євросоюзі надав і Європейський центральний банк для того, аби банківська система ЄС була більш стійкою у період нової економічної кризи.

Крім цього, НБУ нагадує, що банкам заборонено виплачувати дивіденди, якщо така виплата призводить до порушення нормативів достатності капіталу.