Стрічка новин

У Києві запустили мобільні бригади, що тестуватимуть людей на COVID-19 вдома

У Києві запустили мобільні бригади, що тестуватимуть людей на COVID-19 вдома

У столиці почали працювати мобільні бригади, що тестують киян на COVID-19 вдома.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає пресслужба відомства.

Він розповів, що відповідним наказом Департаменту охорони здоров’я керівникам столичних ЦПМСД та КДЦ було доручено організувати мобільні медичні бригади з проведення зборів зразків біологічних матеріалів від пацієнтів із підозрою на коронавірусну хворобу (СOVID-19) методом експрес-тестування та полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

“На сьогодні такі бригади створені у всіх районах. Багато з них вже встигли здійснити виїзди та зробити аналізи”, – проінформував Микола Поворозник.

Він зазначив, що наказом визначено алгоритм функціонування мобільних бригад від складу до забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту та тестами для експрес-тестування, сумками-холодильниками, комплектами для забору зразків, дезрозчинами та антисептиками, пакетами для утилізації засобів індивідуального захисту тощо.

Нагадаємо, що станом на 3 квітня у Києві 189 осіб мають підтверджений діагноз захворювання на COVID-19, з них три летальних випадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ РОЗПОВІЛИ, КОЛИ УКРАЇНЦЯМ ЧЕКАТИ ПІКУ ЗАХВОРЮВАНЬ НА КОРОНАВІРУС

Також, що в Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, у Києві визначено госпітальні бази для прийому “другої хвилі” хворих із підозрою на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Раніше Міністерство охорони здоров’я України 29 березня опублікувало список із 240 медичних закладів, куди доправлятимуть пацієнтів із коронавірусною інфекцією COVID-19.

В ЗСУ ЗАФІКСУВАЛИ ДРУГИЙ ВИПАДОК ЗАХВОРЮВАННЯ НА КОРОНАВІРУС

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.