Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Зеленський запевнив, що медики Монастириськ на Тернопільщині повністю забезпечені засобами захисту

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що медики з Монастириська на Тернопільщині повністю забезпечені захисними костюмами та масками на найближчі дні.

Про це глава держави заявив у відеозверненні, оприлюдненому у його Telegram.

«Були проведені перемовини з Департаментом охорони здоров’я. Склад медичного персоналу повністю укомплектований і продовжує працювати, за що їм велика подяка. Станом на зараз у лікарні є чотири апарати ШВЛ. Місцеве управління закупить ще, відповідний тендер розміщено на ProZorro», — сказав Зеленський.

За його словами, наразі «триває робота над повним забезпеченням їх усім необхідним».

Він також додав, що вирішується питання достатнього забезпечення й інших лікарень регіону, зокрема Козівського району. За словами президента, з цією метою на Тернопільщину відбув головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Раніше жителі Монастириська заявили про погане матеріально-технічне забезпечення місцевої лікарні і закликали президента втрутитися у ситуацію.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте! Підтримайте нас на Спільнокошті! Підтримайте незалежну журналістику!

За останніми офіційними даними МОЗ, в Україні 942 людини інфікувалися коронавірусом. З-поміж інфікованих 23 людини померли, а 19 пацієнтів одужали.

У світі відомо про 1 млн 15 тисяч 877 людей. З них 212 992 людини успішно одужали, а 53 218 пацієнтів померли.