fbpx

Якось я був у батьків і мама мені випадково проговорилася, що сестра позичила в неї велику суму, але за весь цей час не повернула їй ні копійки. Мама з розумінням намагається ставитися до племінниці, сподівається, що та віддасть їй борг, коли матиме змогу. Але я був відверто обурений таким станом речей – збудувати хороми, а пенсіонерам не віддати борг

Світ зараз дуже змінився. В людях зараз багато нещирості і заздрості. Ми розучилися тішитися успіхами інших. Дуже важко дивитися, як інші досягають успіху, а у тебе нічого не виходить. Я завжди намагаюся максимально це придушити в собі. Але зовсім недавно мене звинуватили в тому, що я заздрю. І це моя сестра.

Загалом, ситуація така: у мене є двоюрідна сестра, у якої дуже хороші відносини з моїми батьками. Вона давно заміжня – чоловік і двоє дорослих дітей. Сестра з чоловіком багато років будують власний будинок. Недавно вони таки закінчили будівництво, вийшов справжній палац. Їхній котедж видно здалеку, він вражає помпезністю. Я мав би порадіти за сестру, а натомість я виявив їй своє невдоволення, яке сестра зрозуміла по-іншому.

Сестра є племінницею моєї мами. Мама завжди любила її, наче рідну доньку. А вона активно цим користувалася. Мало того, що мій батько постійно був у них на будові, сестра ще й призвичаїлася зичити у них гроші. Протягом всього будівництва, а це приблизно п’ять років, сестра постійно приходила до моїх батьків і просила грошей. Причому суми були доволі великі.

Якось я був у батьків і мама мені випадково проговорилася, що за весь цей час сестра не повернула їй ні копійки. Мама з розумінням намагається ставитися до племінниці, сподівається, що та віддасть їй борг, коли матиме змогу. Але я був відверто обурений таким станом речей – збудувати хороми, а пенсіонерам борг не віддати!

Я вийшов на подвір’я і побачив сестру. Бувши під враженням, в присутності батьків я висловив їй свої претензії, на що вона винувато промовчала і пішла. Найцікавіше на мене чекало через кілька годин. Сестра прислала SMS з таким текстом: «Ти просто заздриш. Я не винна в тому, що ми успішні люди, а ти невдаха».

Я був ошелешений її нахабністю. Так, я не будую котеджі, але і не клянчу гроші у своїх родичів, які теж, до речі, не в котеджах живуть. Після цього я викреслив сестру з свого життя, вважаю, що вона не варта того, щоб я продовжував з нею спілкування. Шкода лише маму, яка і досі вірить, що племінниця їй борг обов’язково поверне.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page