Уряд має представити план фінансових і економічних заходів на період боротьби з поширенням коронавірусу – Амелін

Уряд має представити план фінансових і економічних заходів на період боротьби з поширенням коронавірусу – Амелін

Уряд має представити план економічних та фінансових заходів для країни під час епідемії коронавірусу.

Таку думку в ток-шоу “Ехо України” висловив співзасновник “Українського інституту майбутнього”, директор економічних програм Анатолій Амелін.

“Сьогодні технічно необхідно вести переговори з центральним банком України щодо створення умов для фінансування дефіциту бюджету. Це боргове фінансування, яке буде повернуто після відновлення економіки і наповнення бюджету. Без цього і без допомоги донорів зовнішніх, на жаль, ці програми і ці ідеї, які можемо скопіювати у міжнародних наших партнерів, вони не спрацюють. І це потрібно робити вже буквально сьогодні. Але первинно план уряду – визначення пакету заходів, визначення бюджету, визначення відповідальних і відповідно джерел фінансування. Я думаю, що за два-три тижні ефективної роботи переговорів, комунікації та підготовки це можна презентувати. І я дуже сподіваюся це побачити”, – сказав Амелін.

ГРИВНЯ ПО 35 ЗА ДОЛАР, ДЕФОЛТ У ПОВІТРІ ТА “АНТИКОЛОМОЙСЬКИЙ” ЗАКОН. “WATCHDOGS.РОЗСЛІДУВАННЯ”: КОРОНАВІРУС ЕКОНОМІЧНИЙ

ГІПЕРІНФЛЯЦІЯ І ВТРАЧЕНІ ДЕСЯТИЛІТТЯ: ЧИМ УКРАЇНІ ЗАГРОЖУЄ ДЕФОЛТ

Раніше співголова фракції “Європейської Солідарності” Артур Герасимов зазначав, що епідемія коронавірусу вплинула на фінансовий та економічний стан кожного українця і кожної української родини так, що запасу міцності у більшості людей вистачить на місяць-півтора.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.