Відсутність ринку землі обмежувала права власників вільно розпоряджатися земельними ділянками – Іонова

Відсутність ринку землі обмежувала права власників вільно розпоряджатися земельними ділянками – Іонова

Відсутність в Україні ринку землі обмежувала права власників земельних ділянок вільно ними розпоряджатися.

Про це в ток-шоу “Ехо України” заявила народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Марія Іонова.

“Європейська солідарність” абсолютно послідовно відстоювала позицію саме ринку землі. А на жаль, той проєкт закону, який був опрацьований, ті поправки, які були до позачергового засідання, – ми не можемо сказати, що це було про ринок землі. Це все ж таки було більше про базар. Всі говорять про МВФ, але насправді це велика реформа, і вона важлива саме для економіки України. І, як ви знаєте, дуже мало країн взагалі мають зараз мораторій”, – сказала Іонова.

Вона додала, що вона рада, що все ж таки саме завдяки голосам проукраїнської опозиції, у тому числі “Європейської солідарності”, закон ухвалили.

“І, скажемо так, відсутність такого ринку обмежувала права саме власників земельних ділянок вільно ними розпоряджатися. І те, що ми зараз чуємо по каналах, які належать ОПЗЖ чи іншим, – це якраз ті люди, які в цих тіньових оборудках і брали участь. Тобто, на жаль, мораторій – це було гірше, ніж зараз така дійсно недореформа. Але все одно це крок вперед. І ми дійсно раді були взяти в цьому участь і підтримати. Тому що дійсно державники, а не, скажемо так, якщо ми опозиція, то ми будемо проти всього. Це неправильно”, – зауважила Іонова.

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка писав, що врахування принципових правок “Європейської Солідарності” при ухваленні закону про ринок землі дозволить сформувати цивілізований ринок і не дасть розбазарити державні та комунальні земельні ресурси.

Раніше п’ятий президент України та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко заявив, що фракція “Європейська Солідарність” захистила українську державну землю від продажу та мінімізувала некомпетентність влади. 

Нагадаємо, верховна Рада на позачерговому засіданні вночі 31 березня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт про відкриття ринку земель сільгосппризначення.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.