$39.39 €42.33
menu closed
menu open
weather +21 Київ

В Україні померли вже 27 хворих на COVID-19, Кабмін оприлюднив список нових карантинних обмежень. Головне за день G

В Україні померли вже 27 хворих на COVID-19, Кабмін оприлюднив список нових карантинних обмежень. Головне за день У світі кількість жертв коронавірусу сягнула 58 тис.
Фото: ЕРА

"ГОРДОН" подає огляд основних новин п'ятниці, 3 квітня.

В Україні померли 27 хворих на COVID-19

Станом на 22.00 кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції в Україні сягнула 1072. Зафіксовано 27 летальних випадків від COVID-19, 22 людини одужали.

В Україні працюють 26 лабораторій із виявлення коронавірусної інфекції, повідомив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

У зв'язку з COVID-19 Кабмін України озвучив нові, жорсткіші обмеження, які запровадять 6 квітня. Зокрема, буде заборонено пересуватися групами більше ніж по двоє осіб і перебувати на вулицях без документів.

За кордоном помер ще один українець із коронавірусом

За кордоном, за даними МЗС України, зафіксовано вже п'ять смертей українців із коронавірусом. Лікування від COVID-19 проходять 166 українців – у п'ять разів більше, ніж 31 березня. Найбільше громадян України проходить лікування в Італії – 121.

У Франції кількість летальних випадків, пов'язаних із коронавірусом, протягом доби зросла на 1355 осіб – до 5387. Кількість смертей різко зросла після врахування тих, хто помер у будинках для літніх людей – раніше цих жертв у статистику не вносили.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на вечір 3 квітня, загальна кількість інфікованих у світі сягнула 1,083 млн осіб, із них понад 225 тис. одужало, а 58 243 людини померли.

Касацію Зайцевої та Дронова відхилили

Верховний Суд України відхилив касацію на вирок у вигляді позбавлення волі на 10 років Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, учасникам справи про ДТП у Харкові, жертвами якої стало шестеро осіб.

У Празі демонтували пам'ятник Конєву

У столиці Чехії Празі демонтували пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву. Голова району Прага-6 Ондржей Коларж пожартував, що "у нього не було маски", необхідної для профілактики коронавірусу. Насправді до Конєва в Чехії ставляться негативно через його причетність до придушення Празької весни у серпні 1968 року.