Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Три хвилини тиші: у Китаї вшанували померлих від коронавірусу

Люди по всьому Китаю вранці 4 квітня вшанували померлих від коронавірусу трихвилинним мовчанням.

Про це повідомляє BBC.

О 10:00 за Пекіном (5:00 за Києвом) люди по всьому Китаю 3 хвилини стояли нерухомо. Усі були в масках.

Потім у пам'ять про померлих засигналили автомобілі, потяги та кораблі, а також запустили сигнал повітряної тривоги. По всій країні приспустили прапори.

З початку епідемії у Китаї померли 3 326 пацієнтів. Загалом у країні було зафіксовано 81 639 інфікованих, однак 76 755 пацієнтів вже одужали.

Перші випадки коронавірусу виявили в китайському місті Ухань. Першою пацієнткою з коронавірусом вважають продавчиню креветок на місцевому ринку морепродуктів, яка інфікувалась 11 грудня.

23 січня місто Ухань, в якому проживає 11 мільйонів людей, закрили на карантин. В Ухані припинили роботу вокзали, аеропорт, громадський транспорт та громадські заклади. Зараз там уже відновлює роботу метро. А в провінції Хубей, в якій розташовується Ухань, відновили внутрішнє авіасполучення.

Наразі коронавірус поширився у 181 країну світу. Новим лідером за кількістю інфікованих стали США.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте! Підтримайте нас на Спільнокошті! Підтримайте незалежну журналістику!

За останніми даними, у світі зафіксували 1 млн 99 тисяч 960 пацієнтів із коронавірусом, з них одужали — 228 975, а померли — 59 197 людей.

В Україні відомо про 1072 випадки зараження коронавірусом людей померли, 22 — одужали.