Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

МВФ привітав ухвалення «антиколомойського» законопроєкту, але очікує подальших кроків від української влади

Міжнародний валютний фонд очікує від України на остаточне ухвалення Верховною Радою законопроєкту про банки, а також внесення змін до бюджету на 2020 рік через пандемію коронавірусу.

Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йоста Люнгмана, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми вітаємо підтримку парламентом України в першому читанні законодавства, спрямованого на посилення засад реструктуризації банків, і очікуємо на його остаточне ухвалення. Ми також очікуємо на ухвалення змін до бюджету на 2020 рік, які допоможуть владі впоратися з надзвичайними викликами, що постали внаслідок COVID-19», — йдеться в заяві.

Також Люнгман закликав Україну продовжувати працювати зі Світовим банком для створення ринку землі.

30 березня Верховна Рада у першому читанні ухвалила так званий «антиколомойський» законопроєкт, а у ніч на 31 березня — закон про ринок землі.

В МВФ зазначали, що перший транш готові перерахувати після того, як Україна виконає дві вимоги: ухвалить закон про ринок землі та банківського закону щодо неповернення націоналізованих банків колишнім власникам.

Президент Зеленський раніше повідомляв, що розмір першого траншу МВФ може скласти 1,7-2 мільярди доларів, а розмір кредитної програми між МВФ та Україною має зрости з 5,5 мільярда доларів до 8 мільярдів доларів.

Раніше Світовий банк також привітав ухвалення Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Водночас закликав владу ухвалити додаткові закони, які дозволять захистити інтереси українців і забезпечити прозорий продаж земель.