Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Після повернення з Італії українських лікарів можуть залучити до надання медичної допомоги — МОЗ

Після повернення з Італії українських медиків відправлять на обсервацію. Водночас, якщо буде необхідність, їх можуть відразу залучити до надання медичної допомоги.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він розповів, що на 14 днів до Італії відправлять 20 українських лікарів.

«Якщо епідеміологічна ситуація буде стабільна після їх повернення та у нас не буде крайньої потреби залучити фахівців до надання медичної допомоги, ми зможемо відправити їх на обсервацію. Якщо буде потрібна їхня допомога і буде можливість відразу кинути їх на передову, обсервація буде здійснюватися у закладі медичної допомоги», — пояснив Ляшко.

Він додав, що в Україні вже використовують практику, коли медичні працівники проживають у закладах, де надають допомогу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії, яка потерпає від епідемії коронавірусу і є лідером у світі за кількістю жертв.

Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а італійська сторона — проживання та харчування. Президент запевнив, що вони матимуть усі необхідні спецзасоби.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте! Підтримайте нас на Спільнокошті! Підтримайте незалежну журналістику!

За останніми даними МОЗ, в Україні 1096 пацієнтів із коронавірусом. Загалом 28 пацієнтів померли та 23 одужали.

У світі зафіксували 1 млн 99 тисяч 960 пацієнтів із коронавірусом, з них одужали — 228 975, а померли — 59 197 людей. В Італії відомо про 119 827 інфікованих.