Люди піддають свою психіку серйозного випробування під час ізоляції. Особливо на наше ментальне здоров'я впливає наявність неорганізованого вільного часу, обмеження простору зі зниженням рухової активності і постійну взаємодію з одним і тим же людиною.

Легше пережити самоізоляцію допоможе організація часу. Так, краще зберегти щоденні звички "виходу у світ" – чистити зуби, зачісуватися, переодягатися в інший одяг від тієї, що ви спите.

Важливо також дотримуватися режиму сну і їжі. Складати план на день, ставити нагадування, виділяти час на роботу і окремо — на відпочинок. Спланувати дозвілля.

Самоізоляція, скріншот з мережі
Самоізоляція, скріншот з мережі

Сенсорна депривація, тобто часткове або повне припинення зовнішнього впливу на один або більше органів почуттів здатна приводити до неспокою, депресії і нездатність концентруватися.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Крім того, в умовах ізоляції можуть знижуватися когнітивні здібності, так як нашому мозку для нормальної роботи потрібна більша різноманітність сигналів і стимулів з навколишнього середовища.

Так, можуть постраждати пам'ять, увагу, мислення і функція контролю.

Особливо важко в ізоляції іншої людини, коли вас тільки двоє. Так, дві людини в ізоляції – це гірше, ніж шість. Карантин є дуже непростим часом для пар. Адже і соціальна взаємодія є однією з основних психологічних потреб людини.

Не соромтеся писати коментарі, писати блог або постити жарти. Зараз всі потребують соціального взаємодії і так карантин пройде легше для психіки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що робити, коли до вас підійшов коп і хоче "впаяти" штраф.

Як повідомляв Знай. ua, у Моз заявили про піке зараження коронавірусом, коли чекати атаки.

Також Знай. ua писав, самоізоляція по-новому – батьки почали вигулювати власних дітей на дахах.