$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +19 Київ

Прем'єра Британії Джонсона госпіталізовано з коронавірусом

Прем'єра Британії Джонсона госпіталізовано з коронавірусом Джонсон захворів на коронавірусну інфекцію
Фото: EPA

В офісі британського прем'єра Бориса Джонсона заявили, що він ліг у лікарню за порадою лікаря, щоб здати аналізи.

Увечері 5 квітня прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, у якого 27 березня виявили коронавірус, госпіталізували в одну з лондонських лікарень. Про це повідомила британська газета The Guardian.

В офісі прем'єра підкреслили, що Джонсон ліг у лікарню за порадою лікаря, щоб здати необхідні аналізи. Прессекретар глави уряду зазначив, що це не екстрена госпіталізація, а "попереджувальний крок, оскільки у прем'єра зберігаються постійні симптоми коронавірусу за 10 днів після позитивного результату тесту".

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 5 квітня, загальна кількість інфікованих у світі сягнула майже 1,22 млн, із них понад 259 тис. одужало, а приблизно 68 тис. осіб померло.

У Великобританії коронавірусом заразилося 48,4 тис. осіб, померло 4,9 тис., одужало 229.

Коронавірус у Джонсона підтвердили 27 березня, відтоді він перебував у резиденції на Даунінг-стріт. Він став першим лідером великої держави, який заразився коронавірусною інфекцією.