Скільки заражених COVID-19 нині у лікарнях Рівненщини

Зайняті менш як 20% місць

Фото ілюстративне

На Рівненщині є куди госпіталізовувати заражених коронавірусом із тяжким перебігом хвороби (хворі з легким та середнім ступенем тяжкості  лікуються амбулаторно – ред.).

У медзакладах «першої хвилі» наразі зайняті менш як 20% місць. Якщо загалом в області передбачили майже 800 ліжко-місць, то на сьогодні заповнені менш як півтори сотні, повідомив очільник медицини краю Олег Вівсянник:

Загалом маємо понад 779 ліжок.

 

На сьогодні зайняті 144 ліжка і це – 18,4%. Тобто, зайнято близько п’ятої частини, тож резерв ліжко-місць в області є.

За його словами, зараз у роботі – лише медзаклади першої хвилі надання допомоги інфікованим COVID-19. Це центральні міські лікарні Рівного і Дубна, а також Сарненська, Костопільська та Рокитнівська райлікарні.

Очільник медицини краю Олег Вівсянник

Якщо раптом усі місця у цих лікарнях заповняться, до боротьби з коронавірусом долучать медзаклади «другої хвилі», пояснив Олег Вівсянник:

Система охорони здоров’я області у період епідемії побудована так: медичні заклади першої хвилі, медзаклади другої хвилі та спеціалізовані медзаклади, де надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу.

 

Допоки не заповняться медзаклади першої хвилі, підключати до надання допомоги лікарні з другої – не можна.

Нагадаємо, що через велику кількість хворих карантин на Рівненщині вирішили не послаблювати. З 22 травня не відновлюватимуть транспортне сполучення, а з 25 травня - не запрацюють дитсадки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень