Дворецький Білого дому, що служив при 11 президентах США, помер від коронавірусу

Дворецький Білого дому, що служив при 11 президентах США, помер від коронавірусу
Просуванню  Вілсона Рузвельта Джермана сприяла дружина тодішнього американського лідера Жаклін Кеннеді, з якою він підтримував добрі стосунки

Вілсон Рузвельт Джерман був найстарішим технічним співробітником Білого дому - він став до роботи в 1957 році

Колишній дворецький Білого дому Вілсон Рузвельт Джерман, який пропрацював з 11 президентами США, помер від коронавирусу. Про це повідомляє NBC.

Джерман був найстарішим технічним співробітником Білого дому - він став до роботи в 1957 році в як прибиральник при главі держави Дуайте Ейзенхауері. У роки правління президента Джона Кеннеді (1961-1963) його підвищили до дворецького. За словами внучки Джермана Джамили Гарретт, його просуванню сприяла дружина тодішнього американського лідера Жаклін Кеннеді, з якою він підтримував добрі стосунки.

Вілсон Рузвельт ДжерманВілсон Рузвельт Джерман у молодості

Американець вийшов на пенсію у 2012 році при президенті Бараку Обамі. Фотографія президента і його дружини Мішель Обами з Джерманн була включена в мемуари колишньої першої леді «Becoming. Моя історія». Як зізналася онучка ексдворецького, цей кадр допоміг родині усвідомити його спадщину і впоратися з втратою.

«Я хочу, щоб світ запам'ятав мого дідуся як людину, яка дійсно була справжньою. «Завжди бути собою». Це те, чому він навчав нашу сім'ю, це те, що процвітає у нашій родині», - розповіла вона.

«Він був першою людиною, яку ми бачили вранці, коли ми покидали резиденцію, і останньою людиною, яку ми бачили щоночі, коли ми поверталися», - заявив 43-й президент США Джордж Буш.

Колишній державний секретар Гілларі Клінтон написала у Twitter, що вона та її чоловік, колишній президент Білл Клінтон, були засмучені, дізнавшись про смерть Джермана.

«Він робив так, що цілі покоління перших сімей США відчували себе як вдома [у Білому домі], в тому числі і наша», - підсумувала вона.

Як повідомлялось, станом на ранок п'ятниці, 22 травня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 332 925 осіб. Найбільше у світі смертей зафіксовано в США – 94 702 особи. Всього у світі понад 5,1 млн інфікованих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: