Сьогодні, 22 травня, легендарній супермоделі Наомі Кемпбелл виповнюється 53 роки. І 30 із них вона провела на подіумі.

Однак життя зіркової моделі – не тільки суцільна низка обкладинок найкращих глянсових журналів і дефіле на показах модних дизайнерів, а й… низка гучних скандалів, які регулярно стрясають світ моди.

Наоми Кэмпбелл
Наомі Кемпбелл на початку кар’єри

Знамените французьке модельне агентство Elite, яке відкрило таких моделей як Сінді Кроуфорд, Жизель Бюндхен та інших зірок, відмовилося співпрацювати з Кемпбелл ще 20 років тому. Вони сказали, що не змінять свого рішення навіть якщо вона буде останньою моделлю на Землі.

«Кемпбелл – скандалістка та маніпуляторка!» – так офіційно заявило агентство.

Наоми Кэмпбелл
Наомі Кемпбелл на Victoria’s Secret Fashion Show, 2005 рік

І, треба сказати, що в наступні роки у агентства була не одна нагода переконатися в обґрунтованості цієї думки. Ось лише деякі гучні скандали легендарної супермоделі.

Бійка в аеропорту

Потрапляння до списку небажаних пасажирів авіакомпанії British Airways і довічна заборона польотів цією авікомпанією, штраф 2700 фунтів і 200 годин громадських робіт – такий результат скандалу, який Наомі влаштувала в лондонському аеропорту Хітроу.Наоми Кэмпбелл

Одна з валіз моделі не була доставлена в літак, що спричинило її невимовну лють: вона звинувачувала капітана корабля в расизмі і вимагала у нього особисто переконатися, що багаж на місці, інакше, як вона заявила, «літак нікуди не полетить». Пілотові довелося викликати поліцію, але Наомі накинулася на поліцейських із кулаками.

У результаті уславлену зірку вивели з літака в кайданках. Обвинувач вимагав 6 місяців виправних робіт та 10 тисяч штрафу, але суддя вирішив пом’якшити покарання. Однак ухвалив виписати штрафи в тисячу доларів, які Наомі виплатила поліцейському та капітанові літака.

Каліцтва покоївки

Що цікаво, за рік до бійки в аеропорту Наомі вже проходила курс «Управління гнівом». І не з власного бажання: її туди відправив американський суд після скарги її покоївки: Наомі в пориві гніву так запустила у помічницю телефоном, що довелося накладати 4 шви.

Суд ухвалив сплатити медичні витрати, а також відправив Кемпбелл на громадські роботи. В результаті Наомі п’ять днів підмітала вулиці Нью-Йорка. Щоправда, зі свого судового покарання модель влаштувала справжній перфоманс: вона йшла на роботу в одязі от-кутюр, на десятисантиметрових підборах, і в такому вигляді мела вулиці.Наоми Кэмпбелл

Сварка з Вікторією Бекхем

Варто зауважити, що пілот British Airways – не єдина людина, яку Наомі звинувачувала в расизмі. Вона вважає, що темношкірих моделей дискримінують у світі моді, і активно бореться з цим.

Якось вона написала обурений лист до перших осіб модної індустрії Нью-Йорка, Лондона, Парижа та Мілана та перерахувала Доми моди, які, на її думку, були помічені у расизмі.

До переліку потрапили і Chanel, і Armani, і Calvin Klein, і багато інших, але особливо дісталося Victoria Beckham – Наомі обурило, що на останньому на той момент шоу модельєрки вийшла лише одна темношкіра модель.Наоми Кэмпбелл

А треба сказати, що історія взаємин моделі та дизайнерки завжди була непростою: якось Кемпбелл засумнівалася у смаку Вікторії, але Вікторія не розгубилася і назвала Наомі «масивною коровою».

Однак через роки «корова» та «расистка» все ж таки помирилися, і тепер Наомі часто розхвалює в інтерв’ю свої улюблені сукні та джинси від Victoria Beckham.

Життя сьогодні

Проте сьогодні скандали та сварки залишились у минулому.

У 2019 році Наомі завела власний канал на YouTube, де показує своє життя, згадує історії з минулого, ділиться порадами з макіяжу та стилю, бере інтерв’ю у своїх знаменитих друзів та мотивує юних африканок.

 

2020-го, на початку пандемії, Наомі опублікувала в американській газеті свій щоденник карантину: з ранку вона молиться і медитує, потім займається спортом, і щодня викладає відео тренувань в інстаграм.

Після – спілкується з друзями по зуму та читає.

Повноцінне приймання їжі у неї всього раз на день, щоб не погладшати, і після ванни зірка рано лягає спати.

Наоми Кэмпбелл
Карла Бруні, Клаудія Шиффер, Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд та Хелена Крістенсен на злітно-посадковій смузі на шоу Versace весна-літо 2018

Але найголовніші зміни у житті Наомі відбулися два роки тому: вона вперше стала мамою. Близькі кажуть: Наомі давно хотіла стати мамою. І нарешті її мрія здійснилася. Найкращий подарунок до дня народження!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Фото: Getty images, Shatterstock.com

Дивіться також:

Рідкісні кадри: Наомі Кемпбелл показала підрослу дочку (ФОТО)

Синди Кроуфорд впервые показала фото со своих домашних родов

Клаудия Шиффер показала свой роскошный особняк в Англии

Супермодель Хелена Кристенсен в металлическом бикини 27 лет спустя