Умови, за яких на Рівненщині послаблять карантин, назвали у «білому домі»

Поки що область на ЖОРСТКОМУ карантині

Щоб перейти до наступного етапу послаблення карантину, на Рівненщині має бути зменшення кількості хворих.

Відсьогодні, 22 травня, в Україні перейшли до першого етапу послаблення карантину.

До так званої адаптивної моделі карантину.

Тепер рішення про пом’якшення чи посилення карантину ухвалюватимуть обласні комісії ТЕБ і НС за умови дотримання 3-х показників:

1. Нових випадків Covid-19 має бути не більше ніж 12 на 100 тисяч населення. Щоб досягнути цього показника, на Рівненщині щодоби має бути у середньому не більше ніж 20 нових інфікувань. Разом з тим, вчора зафіксовано 39, а за середу – 66 нових випадків. Зважаючи на це, обласна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення про продовження карантину.

 

2. Наповненість ліжкомісць в медзакладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 - не більше ніж 50%. Наразі в області заповненість ліжок в п'яти лікарнях 1-ї хвилі (у Дубні, Рівному, Сарнах, Костополі, Рокитному) становить в межах 17-20%.

 

3. Кількість тестувань щодоби має становити не менше ніж 12 на 100 тис. населення. Цей показник область впевнено долає (36,9 на 100 тис.). Адже Рівненщина – у трійці областей із найбільшою кількістю ПЛР-досліджень. Зокрема, кожного дня лабораторіями опрацьовується близько півтисячі зразків.

Тому, щоб перейти до наступного етапу послаблення карантину, на Рівненщині має бути зафіксовано зменшення випадків захворювання.

Якщо впродовж останніх 7 днів на території Рівненщини буде не більше 138 інфікувань, обласна комісія ТЕБ та НС перегляне своє рішення.

Про усе це повідомили в обласній адміністрації й додали, що запорука успіху —

Дотримання всіх протиепідемічних правил.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень