Терапевтичне відділення Хустської райлікарні, яке було закрите через коронавірус, відновило свою роботу (ФОТО)

22.05.2020 14:23 632 0
Терапевтичне відділення Хустської райлікарні, яке було закрите через коронавірус, відновило свою роботу (ФОТО)
Ситуацію роз’яснив заступник директора КНП "Хустська центральна районна лікарня" Олександр Нікітін. За його словами, характер перебігу захворювання чоловіка не мав специфічних ознак притаманних CoViD-19. Крім того, хворому виконали двократну експрес-діагностику швидкими тестами. Перше і друге тестування показали відсутність коронавірусного захворювання у пацієнта. Відтак він залишився на лікуванні у терапевтичному відділенні.
"Разом з тим, ми відібрали у пацієнта матеріал верхніх дихальних шляхів для ПЛР-діагностики. Згодом ми отримали позитивний результат" - зазначив Олександр Нікітін. Результати обстеження отримали ввечері 16-го травня. У неділю відбулося засідання комісії з інфекційного контролю за участі всіх членів комісії. Ухвалили відповідні рішення протиепідемічного характеру стосовно пацієнтів та лікарів: - обстежити весь медичний персонал відповідним чином (ПЛР-діагностика); - обстежити пацієнтів, які перебували 4 доби у терапевтичному відділенні. Відділення з 18-го травня призупинило роботу до отримання результатів діагностики, які надійшли вже за 2 дні. Загалом обстежили більше 60-ти осіб, із яких 32 - медики. Інфекцію підтвердили у 5-ти медичних працівників. Наразі вони перебувають вдома на самоізоляції, жодних ознак клінічних захворювань не мають. Інші працівники, які мають негативний результат тестування, допущені до роботи. У терапевтичному відділенні провели заключну дезінфекцію і 22-го травня відновили роботу у звичному режимі. Пацієнта, у якого виявили коронавірусне захворювання, транспортували в обласну інфекційну лікарню. Стан його задовільний. Заступник директора КНП "Хустська центральна районна лікарня" Олександр Нікітін припускає, що ситуація у лікарні - не професійне зараження, а медичні працівники могли мати різні джерела інфікування. А також зазначає: намірів замовчувати інформацію про інфікування медиків у лікарні не було.
"Я не бачу в цьому жодного змісту. Безперечно, за всіма правилами, за розробленим алгоритмом були повідомлені всі відповідні служби і органи місцевого самоврядування"
Більше про ситуацію дивіться у випуску новин на "Першому кабельному". Читайте також: Загалом, з початку епідемії 173 людини в Мукачеві захворіли на Covid-19, зафіксовані два летальні випадки https://pershij.com.ua/covid-19-v-mukachevi-epidemiia-v-psykhonevrolohichnomu-internati/
Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua”– підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram
 

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!