п`ятниця, 29 березня

На Львівщині не дозволили відновити роботу громадського транспорту та дитсадків

Послаблення карантину відклали до 29 травня через більшення хворих на Covid-19

Карантинні заходи у Львівській області продовжили до 29 травня, зважаючи на збільшення кількості хворих з підтвердженим діагнозом Covid-19. Це означає, що на Львівщині наразі не застосовуватимуть послаблення, дозволені урядом, зокрема, щодо роботи дитсадків, приміських та міжміських маршруток, відвідування релігійних заходів. Відповідне рішення прийняла обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні у п’ятницю, 22 травня, пише zaxid.net.

Заступник голови ЛОДА Тарас Грень на брифінгу за підсумками комісії ТЕБ і НС повідомив, що, зважаючи на зростання кількості захворюваності на Covid-19, карантин в області продовжено щонайменше до 29 травня.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, на Львівщині фіксується негативна динаміка щодо збільшення кількості підтверджених хворих та госпіталізованих з коронавірусом.

«Якщо порівняти дані, станом на кінець минулого тижня у стаціонарах перебували 314 пацієнтів, станом на ранок сьогодні – 404. Протягом цього тижня відзначаємо збільшення кількості хворих з позитивним тестом ПЛР та збільшення пацієнтів, що потребують госпіталізації. І їх кількість щодня збільшується. Кількість хворих у реанімаційних відділеннях на кінець минулого тижня становила 12, а цього тижня вже понад 30. Тому рішення комісії ТЕБ і НС щодо продовження карантину є абсолютно обґрунтованим», – повідомив Орест Чемерис.

Тарас Грень пояснив, що щонайменше до 29 травня залишаються чинними усі карантинні обмеження, зокрема, щодо приміських та внутрішньообласних маршруток. Дозволено курсувати лише громадському транспорту, що здійснює спецперевезення. Далі комісія прийматиме рішення, зважаючи на ситуацію із захворюваністю. Більше інформації про карантинні заборони, які продовжують діяти на Львівщині, тут.

Нагадаємо, з 18 березня у зв’язку з посиленням карантинних заходів на Львівщині припинили перевезення пасажирів приміськими та міжміськими маршрутками. Для медичних закладів та підприємств, які працюють у час карантину, організували спецрейси для довезення працівників на роботу і з роботи.

Уряд ухвалив рішення про послаблення карантину з 22 травня лише у тих регіонах, де це дозволяє ситуація із захворюваністю на коронавірус.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.