Російські апарати ШВЛ, які потрапили в клініки США, не пройшли жодної перевірки

Російські апарати ШВЛ, які потрапили в клініки США, не пройшли жодної перевірки

Трамп особисто пролобіював доставку цих апаратів, які виявилися небезпечними

Російські апарати ШВЛ, які потрапили в клініки США, не пройшли жодної перевірки
ілюстративне зображення
фото DR

Російські апарати штучної вентиляції легень, які призвели до смерті пацієнтів у Росії внаслідок загоряння, не були схвалені органами охорони здоров'я США до того, як ця модель потрапила в клініки Нью-Йорка і Нью-Джерсі в розпал спалаху коронавірусу, пише Reuters.

45 вентиляторів Aventa-M були відправлені до Сполучених Штатів після того, як президент США Дональд Трамп і президент Росії Владімір Путін обговорили їх поставку 30 березня по телефону. Устаткування було отримано співробітниками Федерального агентства з надзвичайних ситуацій (FEMA) в Нью-Йорку 1 квітня.

Кремль і Держдепартамент США вітали цей факт як приклад співробітництва в боротьбі зі спільним ворогом.

Щоб допомогти впоратися з пандемією COVID-19, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США ввело надзвичайний протокол, що дозволяв розподілити апарати без рутинного процесу затвердження регуляторами.

Російські апарати, проте, навіть не отримали цього прискореного дозволу на екстрене використання, перед тим як потрапили в клініки Нью-Йорка і Нью-Джерсі.

Представник органу охорони здоров'я Нью-Джерсі заявив агентству, що для вентиляторів Aventa-M потрібна електрична напруга, несумісна з тією, яка використовується в США.

«У цьому випадку контроль з боку FDA був визнаний неактуальним, – сказав Майкл Каром, директор з досліджень в сфері охорони здоров'я. – Тут у нас дикий, дикий Захід, коли Трамп виходить на вулицю і веде переговори про укладення угод з іншими країнами без координації з експертами у сфері охорони здоров'я».

Нагадаємо, США вилучили російські апарати ШВЛ із своїх клінік після пожеж в лікарнях РФ, через які загинуло 6 людей.

Також повідомлялося, що британські лікарі попередили про смертельну небезпеку китайських апаратів ШВЛ, які можуть завдати шкоди пацієнтам.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло