ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус виявили у 1285 мешканців Львівщини

Наталя Дуляба

|

Станом на суботу, 23 травня, на Львівщині коронавірус лабораторно підтвердили у 1285 мешканців. За останню добу виявили 45 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Станом на ранок 23 травня коронавірусну інфекцію підхопили вже 1285 жителів Львівщини. За останню добу діагноз підтвердився у 45 людей, 27 із них – львів’яни.

Протягом п’ятниці, 22 травня, лабораторії провели 473 ПЛР-тести, із яких вищезгадані 45 виявились позитивними.

Зараз в обласній інфекційній лікарні перебувають 158 хворих, семеро із них – у реанімації. До апаратів штучної вентиляції легень під’єднані три особи.

COVID-19 забрав життя 35 жителів Львівської області. Побороти недугу встигли 259 людей.

Загалом за весь час карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 4566 людей, 586 із них госпіталізували, виписали – 436 пацієнтів. На амбулаторне лікування медики скерували 3980 осіб.

Нагадаємо, за прогнозами медиків, пік коронавірусу на Львівщині протримається до початку червня.

Попри те, що Львів входить у трійку міст України, де проводять найбільше ПЛР-тестувань, у лабораторіях – справжній ажіотаж. Лише в обласному лабораторному центрі на черзі «стоять» близько 2500 біоматеріалів, які не встигли дослідити. Пацієнтам доводиться тижнями чекати на результати ПЛР-тестів.

Детальніше про це читайте у статі Львівського порталу «Черга по діагноз. Чому на результати ПЛР-тестів у Львові доводиться чекати тижнями».

Нагадаємо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *