Волинь Новини

За що у волинянки забрали двох доньок (ФОТО)

Учора близько 12:00 години до місцевого відділу поліції звернулася 44-річна жителька села Горянівка та повідомила про зникнення 16-річної доньки.  На пошуки дівчини задіяли увесь особовий склад відділу  поліції та  співробітників ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Правоохоронці розподілили  сили і засоби на пошуки дитини. Поліцейські  розшукували дівчину у межах населеного пункту за місцем проживання, а також у навколишніх селах. Перевірили усіх знайомих юнки та місця можливого її перебування.

 

Через декілька годин плідних пошуків дільничний офіцер поліції спільно із працівником ювенальної превенції Ківерцівського відділу поліції знайшли зниклу дівчину у селі Носовичі Ківерцівського району, що майже за 10 км від місця її проживання. Дівчина каталась на велосипеді. Протиправних дій проти зниклої не скоєно.

Окрім цієї дитини в сім’ї виховують ще одну малолітню доньку. Враховуючи і умови проживання і неналежний догляд за дітьми ми спільно із службою у справах дітей  прийняли рішення  про  вилучення дітей із неблагополучного середовища та влаштування їх до спеціальних закладів.

Як розповіла очільниця сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Волинській області Інна Остапович, сім’я дитини неблагополучна, умови проживання теж жахливі. Окрім цієї дитини в сім’ї виховують ще одну малолітню доньку. Враховуючи і умови проживання і неналежний догляд за дітьми ми спільно із службою у справах дітей  прийняли рішення  про  вилучення дітей із неблагополучного середовища та влаштування їх до спеціальних закладів. Старшу доньку – у Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської ОДА,  а меншу –  у дитячий будинок «Затишок», що в селі Дерно.

На матір склали адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками  обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Leave a Comment