Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні, 23 травня, о 12:00 в Києві у звичайному режимі почне працювати наземний громадський транспорт. Про це повідомили на брифінгу представники КМДА Валентин Мондриївський, Петро Пантелеєв та Володимир Бондаренко.

Вони заявили, що за останні сім днів епідемічна ситуація в Києві відповідає трьом визначним Міністерством охорони здоров’я критеріям: кількість ПЛР-тестувань завантаженість лікарень, а також кількість нових випадків COVID-19 (не має перевищувати 12 осіб на 100 тисяч населення).

Так, Мондриївський заявив, що останній показник, який раніше вважали проблемним, у Києві дорівнює 11,7 осіб (на сайті МОЗ вказано 15,6). Саме тому КМДА прийняла рішення про перехід до наступного етапу послаблення карантину, який відбуватиметься за таким планом:

23 травня з 12:00 почнуть працювати торговельні заклади площею до 1000 квадратних метрів і вийде на маршрути весь наземний громадський транспорт – і комунальний і приватний. Посадовці зазначили, що транспорт працюватиме у звичайному режимі – пасажири будуть допущені «в кількості, передбаченій технічним регламентом». Маски є обов’язковими.

«Регулярні пасажирські перевезення автомобільним та електричним транспортом (трамвай, тролейбус) у міському сполученні відновлюються за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння», – уточнюють у КМДА.

Радник міського голови Володимир Бондаренко запевнив, що планують задіяти повністю весь рухомий склад міського громадського транспорту, щоб уникнути його перевантаження. Водночас прогнозують затори з понеділка і прохають киян врахувати збільшення часу в дорозі й закласти додатковий час, а також не користуватися транспортом без нагальної потреби.

25 травня почне працювати у звичайному режимі метрополітен. Також відкриються усі ринки і ярмарки і стануть доступними спортивні і дитячі майданчики.

1 червня мають відкритися дитячі садочки і школи для 11 класів, заклади професійної та вищої освіти для випускників і абітурієнтів. Відкриються готелі (без ресторанів), спортшколи, фітнес-зали та спорткомплекси (без басейнів), пляжі та кладовища.

Напередодні в ефірі ТСН головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що станом на 22 травня Київ не готовий до переходу на другий етап пом’якшення карантину.

«У місті Києві станом на сьогодні не можна переходити до пом’якшення, оскільки рівень захворюваності перевищує і становить 15 на 100 тисяч населення при нормі 12. Київ має право вирішувати тільки в одному напрямку – встановлювати жорсткіший карантин, ніж це встановлено Кабміном. Якщо критерії не досягнуті, то Київ не може запустити метрополітен, відкрити дитсадочки. Оскільки це є пряма норма, визначена в постанові Кабміну. В іншому разі це буде порушення чинного законодавства», – сказав він.

Нагадаємо, Київська обласна адміністрація заявила, що не послаблюватиме карантин з 22 травня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button