Волинь Новини

Громадський транспорт і дитсадки у Луцьку поки не запрацюють

З 22 травня у низці областей України розпочали другий етап послаблення карантинних обмежень.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, рішення про дозвіл на відновлення роботи громадського транспорту та на відкриття дитячих садочків в областях покладені на обласні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Волинська область не потрапила до переліку областей, яким дозволено перейти до другого етапу пом’якшення карантину. Про це інформує Луцька міська рада.

Тому сьогодні у Луцьку неможливо відновити роботу громадського транспорту та дитячих садочків. Ситуація із поширенням захворюваності в області буде постійно відстежуватися, і якщо епідеміологічні показники будуть покращуватися, обласна комісія зможе дати дозвіл на відкриття дитсадків та роботу громадського транспорту. Одразу після цього Луцька міська рада та виконавчий комітет приймуть відповідні рішення.

«Ми повинні з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Сподіваємося, що до 1 червня ситуація буде під контролем і нам вдасться пом’якшити карантин. Але, в першу чергу, відповідальність на кожному з нас, і правила карантину є актуальними та обов’язковими для всіх без винятку», – наголосив виконувач обов’язків мера Григорій Пустовіт.

При цьому перевезення медичних працівників і надалі будуть проводитися відповідно до укладених договорів.

Учасники засідання ознайомились із епідемічною ситуацією у Луцьку. Станом на 22 травня у Волинській області зафіксували 740 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу додалося 42 нових випадки. 148 із них зареєстровано у місті Луцьку, з них – 5 летальних.

Leave a Comment