fbpx
Сьогодні
13:15 24 Тра 2020

New York Times помістила на першу шпальту імена жертв коронавірусу в США

Американська газета New York Times в неділю, 24 травня, присвятила першу смугу померлим від ускладнень коронавірусу, опублікувавши список прізвищ загиблих в США. Таким чином газета хотіла звернути увагу на те, що рівень смертності там наближається до позначки в 100 тисяч.

Про це йдеться на сайті видання.

Так, друкована версія видання вийшла під заголовком: «Кількість смертей наближається до 100 тисяч, незліченні втрати». Під заголовком зазначено: «У списку не просто імена, це — ми».

The front page of The New York Times for May 24, 2020

Posted by The New York Times on Saturday, May 23, 2020

«Коли країна наближається до сумної позначки у 100 тисяч смертей через вірус, New York Times вивчила некрологи і повідомляння про смерті людей. Ця тисяча осіб — тільки один відсоток зі списку померлих», — йдеться в публікації.

Журналісти також згадали в статті вік, місце проживання та короткий опис або рід занять цих людей. Опублікований на першій шпальті список продовжується в газеті на 22 сторінці.

Ромі Конн, 91. Врятував 56 єврейських сімей від Гестапо.
Альберт Петрочеллі, 73. Начальник пожежної охорони, який відповів на дзвінок 9/11.
Азаде Кіліч, 69. Двічі поборола рак.
Джозефіна Познанскі, 98. Любила танцювати.
Рут Скапінок, 85. Годували пташок з рук.
Чарлез Константіно, 86. 40 років працював у The New York Times.
Ізраїль Сауз, 22. Молодий тато.

У світі за кількістю інфікованих та померлих від коронавірусу досі лідирують США. Там коронавірус підтвердили в 1 666 828 людей, з яких 98 683 померли, а 446 914 — одужали. Досі хворіє понад мільйон людей.

22 травня президент США Дональд Трамп розпорядився протягом трьох днів приспустити прапори на всіх федеральних будівлях і національних монументах у памʼять про американців, які померли від коронавірусу.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: