Олексій ПОЛІЩУК змайстрував собі «суперпомічника»
Волинь

Волинянин сам змайстрував механічного дроворуба

24 травня 2020, 16:25
0
4
Сподобалось?
4

Схему виготовлення механічного дроворуба Олексій Поліщук із села Залізниця Любешівського району знайшов в Інтернеті. Деякі деталі підбирав сам, окремі виготовили на його замовлення місцеві токарі, а двигуна презентував Олексієві Івановичу тесть. Два дні пішло на те, аби змайструвати механічного «суперпомічника», як називає господар своє творіння. І результат потішив чоловіка та його родину.

– Побачив якось в Інтернеті елекродровокол у дії, і вирішив й собі такого ж зробити. Бо багато дров щороку рубати треба, часу й сили забирає це чимало, – пригадав, як виник цей задум.

У грудні минулого року він змайстрував його. Коли випробовував на практиці, погукав сусіда Івана, котрий на телефон зняв електропомічника в дії – той за секунду розколює навіть товсті колоди. Тоді нарубали з вісім складометрів дров за кілька годин.

Після того, як Олексій Поліщук виклав відео на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук», його переглянули та поширили десятки тисяч користувачів. Більшість висловлювала захоплення золотими руками і кмітливістю нашого земляка. Чимало людей цікавилися в коментарях, яким чином можна таке змайструвати, чи всяке дерево рубає механічний дроворуб та багато чого іншого розпитували.

З усіма зацікавленими майстер охоче ділиться секретом виготовлення такого суперпомічника. Хоча для нього це був перший досвід. Проте не сумнівався, що все вийде, бо звик ставити цілі й досягати їх. Наприклад, він самотужки зводить власний житловий будинок. Вміє не лише будівельні роботи виконувати, але й опалення провести, електропроводку прокласти.

Жителем Залізниці він став кілька років тому, коли одружився на місцевій красуні. Молода сім’я вирішила будуватися тут.

На Любешівщині є ще двоє чоловіків, котрі змайстрували електричні дроворуби. Це житель села Міжгайці Микола Черевко та Анатолій Михалик з Люб’язя. Обидва, за словами односельців, є майстрами на всі руки.

Тамара УРЯДОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися