Важливо Волинь Новини

Персоналу Волинської психлікарні рекомендують не полишати робочі місця

Через складну епідемічну ситуацію лікарям Волинської обласної психіатричної лікарні радять запровадити закритий режим роботи із постійним цілодобовим перебуванням персоналу без виходу за територію закладу на найближчі 14 днів? – повідомляє Суспільне.

Такі рекомендації роботи лікарям озвучила під час засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова Ківерцівської РДА Алла Гонтар.

Нагадаємо, спалах коронавірусної інфекції у відділені психіатричної лікарні в смт. Олика зафіксували 4 травня. У психлікарні від COVID-19 померла 49-річна пацієнтка закладу. 19 травня у відділенні від коронавірусу померла ще одна жінка. Станом на 20 травня у відділенні було зафіксовано 23 недужих на коронавірус. Захворіло 16 пацієнтів та 7 медичних працівників. Деяких пацієнтів з COVID-19 перевели з психлікарні в Олиці до Волинської обласної інфекційної лікарні.

У п’ятницю, 22 травня на засіданні у Ківерцівській РДА члени місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення не запроваджувати на території району з 22 травня 2020 року послаблення протиепідемічних заходів. На території Олицькій селищній раді заборонили працювати роздрібним, агропродовольчим та стихійним ринкам.

Директору Волинської обласної психіатричної лікарні члени комісії рекомендують: Заборонити медперсоналу лікарні полишати медзаклад на найближчі 14 днів із відповідною організацією харчування, побуту, санітарно – гігієнічних заходів та відповідною оплатою медичних працівників та обслуговуючого персоналу (при можливості 300% до окладу). Здійснювати обстеження  методом ПЛР 100% працівників закладу та пацієнтів з метою відокремлення хворих від здорових.”

Через те, що 16 медпрацівників Олицького відділення занедужали, планують залучати до роботи у відділенні працівників інших стурктурних підрозділів КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька».

Чи дотримають рекомендачій від Ківерцівської РДА лікарі, розповімо згодом.

Leave a Comment