Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

На Київщині двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні: їх звільнили, а підрозділ розформували

Внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки. Їхній відділок розформували.

Про це повідомила пресслужба правоохоронців.

Так, 24 травня у поліцію надійшло повідомлення про те, що у місцеву лікарню звернулася жінка 1994 року народження. Вона повідомила про побиття і зґвалтування. З її слів, до цього причетні співробітники поліції.

Правоохоронці повідомили, що Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції провів першочергову перевірку. Вона підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Цих поліцейських затримали, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Усю інформацію передали до Державного бюро розслідувань. Кримінальне провадження порушили за статтею 152 (зґвалтування). Санкція статті передбачає до 15 років в’язниці.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу і розформував підрозділ. У Кагарлику також проведуть переатестацію всього особового складу поліції.