Поліцейський ґвалтував жінку та надягав на неї протигаз: у ДБР розповіли про катування на Київщині

12:43, 25 мая 2020
Поліцейський-садист вдягав жінці противогаз, застосовував кайданки та стріляв зі зброї над головою, а після цього кілька разів зґвалтував.
Поліцейський ґвалтував жінку та надягав на неї протигаз: у ДБР розповіли про катування на Київщині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Кагарлику на Київщині двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні жінки. Копів затримали, їх підрозділ розформовано. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

Цих двох поліцейських затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що розроблено алгоритм дій для потерпілих та свідків у разі катування з боку правоохоронців.

Додамо, що ДБР розслідує можливе перевищення службових повноважень патрульними у Маріуполі.

Також ДБР повідомило про підозру двом поліцейським, які катували чоловіка 4 години.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді