Силовики причетні до побиття і згвалтування дівчини на Київщині. Про це інформує прес-служба Національної поліції.

Зокрема, Департамент ВБ отримав повідомлення про те, що в лікарню на Київщині поступила жінка 1994 року народження.

Вона звинуватила правоохоронців у побитті та зґвалтуванні.

Першочергова перевірка підтвердила причетність місцевих силовиків до побиття і зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли в Кагарлицький відділ поліції для дачі пояснень з приводу крадіжки майна.

Після перевірки було затримано двох співробітників місцевого відділу поліції в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, вони знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання.

Вся інформація була передана в ДБР. За фактом можливого злочину відкрито кримінальне провадження за ст. 152 Кримінального кодексу України.

За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка – вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

“То дитину застрелять, то п’яні за кермом людей тиснуть, про хабарі і говорити нічого …”, “Дайте ж йому ще один термін!”, “Це вже нова поліція?”, “Ну відправте їх на звичайну зону”, ” може це був слідчий експеримент? “,” Обнадіює, що не відмазали, зазвичай згвалтування дуже важко довести, а тим більше щодо ментів “,” Ця країна приречена “, – відреагували українці в коментарях.