14:40, 25 Травня 2020

Завдяки підприємцям-спрощенцям громади Волині отримали 208 мільйонів гривень єдиного податку

За підсумками січня-квітня 2020 року до місцевих бюджетів Волині сплатили 207,8 мільйона гривень єдиного податку.

Про це повідомляють у секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Наразі динаміка сплати єдиного податку в області – позитивна. Зокрема, сума отриманого громадами єдиного податку на 12,4 відсотка перевищує аналогічні надходження минулого року.

«Підприємці-спрощенці Волині вкотре засвідчили свою відповідальну позицію в питанні сплати податків. Ті господарюючі суб’єкти, котрі мають можливість працювати в умовах пандемії COVID-19, залишаються свідомі того, як важливо своєчасно виконувати зобов’язання перед бюджетом. Просимо керівників органів місцевого самоврядування забезпечити режим максимального сприяння представникам підприємництва, які працюють легально та чесно», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Спілкуватися з фахівцями ДПС, звітуватися та виконувати податкові зобов’язання  в період карантину варто за посередництвом електронних сервісів.

Чимало представників малого бізнесу вже оцінили переваги роботи  в Електронному кабінеті, який дозволяє формувати і надсилати звіти, а  також виконувати податкові зобов’язання без візиту до державної податкової інспекції, – рекомендують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Довідково: у звітному періоді найбільшу суму єдиного податку до бюджетів громад спрямували підприємці-фізичні особи – 162,5 мільйона гривень. Юридичні особи спрощеної системи оподаткування сплатили до бюджетів 23,7 мільйона гривень, сільськогосподарські товаровиробники – понад 21,7 мільйона гривень єдиного податку.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: