Боррель: потрібен розумний баланс між твердістю і санкціями проти РФ

Понеділок, 25 травня 2020, 14:17

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликав до підтримки України і при цьому підкреслив потребу вибіркової співпраці з Росією.

Про це він заявив під час вступного слова на щорічній конференції послів Німеччини, яка почне головувати в Раді безпеки ООН в червні та у Раді ЄС в липні, пише "Європейська правда".  

Ситуація з коронавірусом не вплине на санкції ЄС проти Росії - Боррель

"На сході ми повинні обов'язково підтримувати Україну і зміцнювати зв'язки з усіма Східними партнерами. Але нам також потрібна відверта дискусія про те, як поводитися з Росією, яка відчуває себе сміливою, аби кидати виклик важливим загальним інтересам європейської безпеки", - сказав він.

Боррель вважає, що Євросоюзу необхідна "вибіркова взаємодія"  з Росією щодо важливих для блоку питань. 

"Це не суперечить тому, аби бути твердими. Нам потрібен розумний баланс між твердістю і санкціями проти Росії з обережною спробою взаємодії в окремих областях", - переконаний Боррель.

Боррель: тема України досі дуже важлива для ЄС, незважаючи на коронавірус

"Ми повинні пам'ятати про взаємозалежність у енергетичній сфері, про яку я не повинен нагадувати вам, у Німеччині. Нам потрібно купувати газ, а їм потрібно продавати. Тож інвестуймо у досягнення кращого розуміння серед нас, як ми можемо зміцнювати довіру, щоб разом рухатися вперед", - додав глава європейської дипломатії. 

Раніше Боррель називав відносини з  Росією стратегічним викликом для Євросоюзу та заявляв, що санкції проти РФ зіграли важливу роль у запобіганні подальшій ескалації конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.