fbpx

Базари та торгові центри в Рівному поки не закриватимуть

Діліться інформацією з друзями:

Про закриття базарів чи торгових центрів у Рівному наразі не йдеться, – повідомив начальник міського управління торгівлі та побутового обслуговування населення Ігор Остапенко.

Останніми днями рівняни активно обговорюють можливість закриття міських ринків, буцімто через зростання захворюваності на коронавірус у місті. Навіть називають дату – 27 травня. Щоб перевірити цю інформацію, «7 днів» звернулася до начальника міського управління торгівлі Ігоря Остапенка. Той повідомив, що вперше про таке чує.

– Рішення про закриття ринків приймає комісія ТЕБ і НС. Такого рішення наразі не було. Це все чутки, а чутки я не коментую і не обговорюю. Ситуацію на ринках із дотриманням карантинних обмежень контролює Держспоживслужба. Можливо, вона й фіксувала якісь порушення. Але офіційних даних про зупинення роботи я не маю, – підкреслив Ігор Остапенко.

За коментарем ми звернулися також до керівниці одного з місцевих ринків (так званий ринок Дикого) Олени Нездюр.

Вона повідомила, що інформації про закриття ринку у неї наразі немає. Хоч розмови такі вона чула, люди до неї зверталися за роз’ясненнями.

– Зауваження можуть бути нині до будь-якого ринку, – наголосила Олена Нездюр. – Люди не розуміють реальної ситуації, я кажу про підприємців і покупців. Багато хто думає, що їх особисто біда не зачепить, ніби вони під якимось особливим захистом. Бачила на власні очі як покупці перед входом на ринок маску одягають, а зайшли на територію – зняли її, бо їм важко дихати. Хтось каже: «я не вірю в цей вірус», або починають доводити неефективність захисних масок. І забувають про те, що є правили, карантин, і певні обмеження. Вони мають сенс, їх потрібно виконувати. Ми не можемо за кожним покупцем ходити. Коли бачимо, що маски немає, чи неправильно вона вдягнута – робимо зауваження. Через гучномовець постійно транслюємо оголошення з правилами перебування на ринку. Працюємо з нашими підприємцями і слідкуємо за чітким виконанням вимог. Якщо хтось не хоче їх виконувати – то хай сидить вдома. Що ж до перевірок Держспоживслужби, то якихось категоричних зауважень не було. Зробили зауваження торговцям, у яких маски були вдягнуті неналежно. На мою думку, ринок має працювати, бо це економіка. Це самозайняті люди, без роботи вони не зможуть платити податки та просто існувати. Але варто й кожному бути свідомим, виконувати правила, носити маски, обробляти руки, дотримуватися дистанції і думати не лише про себе, а й про оточуючих.

Нагадаємо, ринки в Рівному поступово почали відновлювати свою роботу з 1 травня, торгові центри – з 11.  

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»